Recept Floridasallad

Sjukt god sallad, fungerar till frukost, lunch och middag.

För att den ska bli riktigt bra rekommenderar jag att den placeras i kylskåp ett tag innan den äts, som allra bäst är den efter en natt i kylskåpet. Men den fungerar utmärkt att sleva i sig nanosekunder efter att den är klar också.

Floridasallad

1 blomkålshuvud
1 finhackad rödlök
2-3 paket bacon
Dressing:
1/2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk fransk senap (mer om du gillar senap)
1 msk citronsaft
svartpeppar
Gör så här:
Hacka  blomkålen i småbitar.
Stek baconet, häll bacon och baconfett över den hackade blomkålen
Blanda dressingen
Blanda i löken i dressingen
Blanda allt
Håller i kylen fyra-fem dagar.
Nu är allt här i livet relativt så se detta som ett grundrecept, jag har experimenterat hej vilt, haft mer bacon, mindre majonnäs, mer creme fraiche, glömt löken och drygat ut allt med kinakål. Det mesta funkar! Bara gör!
Bild lånad från Allt om lchf.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.