Nästan 4 = nästan 7

Det är när jag är som mest besviken, upprörd, ledsen eller irriterad som jag i huvudet skriver en massa inlägg till bloggen. Inlägg som aldrig blir skrivna i verkligheten.

Nu tänkte jag bryta den trenden, även om jag är upprörd och orolig över en hel del saker.

Dags att vara lite positiv!

För en smärre evighet sedan skrev jag om ett nytt sätt att äta – ALP. Jag började en 12-veckors-kurs i ALP i slutet av augusti förra året. Gjorde ett tappert försök att lägga om kosten, men det sket sig, jag orkade inte hålla i. Det där har legat och skvalpat i bakhuvudet sedan dess.

Inför årets semester, som pga corona skulle tillbringas hemma, funderade jag på om jag skulle ge ALP en nytt försök. Det är inte något extremt sätt att äta på, men ändå lite speciellt och det kräver att man tänker till och har en smula disciplin.

Insåg ganska snabbt att jag inte kunde köra ett eget race på hemmaplan med 4 andra familjemedlemmar ständigt närvarande.

Jag frågade helt enkelt barnen om de ville köra en utmaning i 4 veckor. De var på direkt. (Tack gode högre makt för det!) Mamma och maken struntade jag fullständigt i, de är vuxna och får väl fixa sin mat själva om det jag lagar inte duger åt dem.

Om 3 dagar har vi kört detta koncept i mål, då har vi klarat av 4 veckor!

Summeringen hittills är att jag är spytrött på att laga mat tre gånger per dag, men jag ska ärligt erkänna att barnen har hjälp till mycket och det är tack vare dem jag har fixat att orka! Det komiska i detta med hela ALP-konceptet är att man ska fokusera på tiden mellan måltiderna, inte tänka mat! Haha säger jag, det är inte lätt när man hela tiden måste fokusera på vad man enligt upplägget ska äta nästa gång, och dessutom inhandla födan. Känns som att jag aldrig har haft ett sådant fokus på mat som jag har just nu.

Till det riktigt positiva – vikten! På dessa nästan fyra veckor har jag gått ner nästan 7 kilo! Tjohoo! Barnen (11 och 13,5 år) har tappat ca 5 kilo vardera – välbehövliga kilon för dem att minska.

Och satan vad vi har ätit! Tre ordentliga mål per dag och enorma mängder med grönsaker.

För barnens del är detta över efter middagen på söndag, medans jag högst troligt kommer att fortsätta – för det verkar ju fungera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.