Förkylningar och partaj

Ja, gårdagen blev inte som jag hade tänkt mig.

11-åringen hade feber på morgonen och fick stanna hemma med mormor. 8-åringen hade inte feber men lite ont i halsen och ville gå till skolan.

Jag hann precis komma till jobbet och börja jobba (och leka lite i fotostudion) så ringde det från 8-åringens skola. Sjuk sjuk sjuk….

Hade ett möte jag ogärna ville missa så jag ringde mamma och frågade om hon kunde hämta sjuklingen. Lovade i samma andetag att komma hem så fort jag bara kunde, för att ha båda barnen hemma är jobbigt värre och det vill jag inte utsätta mamma för mer än nödvändigt.

Hastade igenom mötet och åkte sen hem, till två barn som var smått griniga eftersom de var sjuka. Lyckades få i dem mat och febernedsättande och satte mig sen och jobbade vid köksbordet.

Vi fick dagen att gå utan några större mankemang, och jag sneglade titt som tätt på bilsidor. Det fanns två bilar på en och samma firma som jag var intresserad av, tänkte att de ska jag minsann åka och provköra imorgon oavsett om barnen är sjuka eller inte! Vill verkligen ha en ny bil.

När maken kom hem på kvällskvisten skulle jag visa honom bilarna – då var den ena bilen (självklart den mest intressanta!) borttagen! *svär*

Med andra ord har jag ingen större lust att dra iväg idag för att provköra bara en bil, fast om jag inte gör det så kanske den också försvinner…. Dilemma.

Barnen har inte blivit friska över natten, utan sitter just nu runt köksbordet och babblar. Jag försöker få dem att förstå att vi inte kan ha en hejdundrade fest imorgon eftersom vi alla är lite smårisiga. Vi kommer inte att orka. Det går väl sådär, vissa saker vill de absolut göra – fast de kanske inte orkar. En sak vi måste orka är att åka och handla idag. Bara att sätta fart på den här dagen med andra ord, och tacka högre makter för att jag var smart nog att ta ledigt idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.