Vintertid

Har aldrig förstått det här med sommar- och vintertid. Jo, jag kan Googla och läsa mig till historiken, men ändå – varför?

Nåja, jag vaknade ”som vanligt” idag, vilket i vintertid betyder kl. 03:20. Hepp!

Levande ljus, stor mugg kaffe och egentid i överflöd, det är också ett sätt att börja en söndag.

Kände mig riktigt korkad för en stund sedan. Vi har haft ett antal minusgrader inatt och i morse när jag var ute så föll det mängder med löv från träden. 🍁🍂 Plötsligt mindes jag vad en lövblåsande medarbetare sa i veckan om att ”resten av löven faller av när vi får en köldknäpp”. Eh…. Jag har aldrig på mina drygt 50 år reflekterat över när/varför löven faller från träden. 🙈 Bara konstaterat att de faller. Nåja, man lär sig något nytt varje dag! 😁

Ägnade en stund på morgonen åt att samla ihop smutstvätt. Eller ja, jag letade febrilt efter kläder att tvätta som sitter okej på min nu – ännu större – kropp.

När jag krafsade runt i textilhögarna kom jag att tänka på en annan medarbetare. Han som tvättar på nätterna pga elpriset.

Fascineras över människor som orkar ha sån koll! Jag är inte typen som har stenkoll på priser, oavsett om det gäller el, bredband, försäkringar eller mobilabonnemang – tyvärr. Det finns säkert många kronor att spara genom att vara medveten. Men just det där med att tvätta på nätterna?! Kollade faktiskt upp det och kunde (nöjt) konstatera att vi inte har ett sånt avtal där det spelar någon roll när på dygnet vi tvättar!

Och apropå el och att ha koll… I mitt jobb ingår bland annat att ansvara för ca 40 byggnadsverk, varav några hyrs ut. Har en ny hyresgäst på ett av objekten, som betalar varmhyra + hushållsel. Just den kåken värms upp med en bergvärmepump. Häromdagen hörde hyresgästen av sig och frågade om bergvärmepumpen gick på el. Jo, ja, det gör den svarade jag. Då undrade hyresgästen varför h*n ska betala både varmhyra och elen det kostar att driva pumpen? Eh, ja, det är ju en bra fråga, en fråga jag aldrig reflekterat över. I synnerhet inte när elkostnaden brukar ligga på 2-300 kr/mån i just den drygt 350 kvadratmeter stora kåken. Men jag får väl sätta in en separat mätare…

Förutom att leta vettiga kläder till kommande arbetsvecka har jag ägnat en stund åt att planera veckan som kommer. Eller snarare löst problemet: hur trycker man in fem dagars jobb på tre dagar? Tänkte nämligen vara ledig i två dagar och ta med mig barnen på lite äventyr. Ser verkligen fram emot att ”fly fältet”. Komma iväg hemifrån, unna oss en hotellnatt och gemensamma nöjen – bara vi! Utan make och mamma. Hoppas bara att det inte blir snökaos som stoppar vår resa.

Nähä, dags att hänga tvätt och starta nästa maskin tvätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.