Äntligen sängdags

Var halvnaken och på väg in i duschen när det slog mig att båda barnen duschat ikväll. Det betyder att det inte finns något varmvatten, vilket i sig betyder: ställ dig inte i duschen! 

På vägen ut från duschen passerade jag förbi vågen, och självklart klev jag upp på den. Den visade exakt samma vikt som för en vecka sedan. Himla mysko. Kan ju inte säga att vikten står still, för den hoppar upp och ner lite som den vill, men det märkliga är att den med jämna mellanrum landar på exakt samma siffra. Och just nu tror jag att jag är inne i en ohyggligt långsamtgående viktminskningsfas, typ platå. Tack gode gud går jag inte upp i alla fall! 

Efter steget upp på vågen kravlade jag oduschad ner i sängen, och här ligger jag nu och gruvar mig inför morgondagen. Det är då ett av barnen kommer att vara besviket eftersom jag inte närvarar på skolavslutningen. Ett simpelt bekymmer kan tyckas, men jag blir förbannad på skolorna som inte kan göra som de ”alltid” gjort, att lägga skolavslutningarna efter varandra så att föräldrar med barn på fler skolor hinner med alla avslutningar. I just vår familj kan vi dela upp oss, men det finns ett flertal familjer som består av en förälder med flera barn som går på olika skolor – deras eventuella ångest ikväll kommer jag nog inte i närheten av. 

Och nej, jag har ingen tjusig sommar-outfit att strutta runt i imorgon. Inte har jag bakat någon jordgubbstårta heller. Fan, jag har inte ens plockat ögonbrynen! Men det lär bli skolavslutning ändå och jag ska anstränga mig för att vara i nuet!

3 svar på ”Äntligen sängdags”

    1. Så himla tjusigt vet jag inte, men väldigt mycket enklare och bättre!

      Härligt att du hänger med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.