Moderskapsfunderingar

Idag känns det som att jag inte har presterat just någonting på jobbet, och när jag kollade på klockan var hon 17:05! Fem över fem?!

När jag tänkte efter så hade jag faktiskt hört kollegorna äta lunch, men jag var så inne i det jag höll på med att jag inte riktigt fattade.

Det är en smula läskigt när tiden bara ”försvinner” så där och jag tycks drunkna i det jag gör.

17:20 satt jag vid mitt skrivbord och åt min lunch, insåg att jag var riktigt hungrig. Sen slog jag in 63 st. sommarpresenter till personalen.

Imorgon är det nämligen sommarfika gubevars. En årlig tradition där man ska vara social, käka tårta och älska varandra i största allmänhet. Och, icke att förglömma, få present!

Frågade chefen för drygt tre veckor sedan om han hade funderat på årets sommarpresent. Han bara mumlade. Insåg att om det skulle bli någon present så låg det på mig att fixa det, och nu har jag gjort det.

Stängde ner kontoret efter presentinslagningen och åkte hem. Kom precis hem så att jag kunde lägga 8-åringen. Passade på att läsa lite. Valde Alex Schulmans bok Glöm mig. En bok som påverkar mig mer än vad jag kanske vill. Han beskriver sin mamma och hennes (alkoholiserade) beteende, hur han har upplevt henne genom åren.  Jag blir väldigt berörd. Funderade på hur mina barn skulle beskriva mig om de skrev en bok och det är nog inte enbart i goda ordalag. Jag kan, precis som Alex Schulmans mamma, försvinna i mig själv och få en död blick. Jag kan bli arg/upprörd och bara tystna vilket mina barn tycker är skrämmande. Säg nåt mamma, säg nåt! Har fått mig en oväntad tankeställare och bestämt mig för att prata mer med mina barn.

Nu väntar nackmassage, 10-åringen ska behandla mig!

Ett svar på ”Moderskapsfunderingar”

  1. Åh, det här inlägget tog i hjärtat. Jag imponeras av människor som vågar granska sitt föräldraskap och göra något åt eventuella brister, istället för att stoppa huvudet i sanden. Jag försöker att göra det förstnämnda jag också, här med min lilla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.