Semesterfunderingar och vitkål

Det är väldigt skönt att vara kapabel att gå ner i varv. Samtidigt har jag svårt att ”bara vara”. Blir lätt lite smågrinig när jag inte har något att fokusera på märker jag.

Har slöat några timmar i soffan och låtit tankarna virvla runt med fritt spelrum i huvudet.

SEmester

Det är bara en veckas jobb kvar – sen är det semester. Och med ”en vecka” menar jag inte fem dagar, jag kommer med största sannolikhet vara tvungen att jobba på lördag då ett av byggprojekten troligtvis går i mål och ska besiktas. Leveranser är försenade vilket gör att hela projektet dragit ut på tiden. Fast jag brukar tänka att min semester alltid börjar på en måndag, att jag är i tjänst till 23:59 söndag kväll. Trots detta faktum (jobb till söndag kväll) kan jag nästan känna doften av semestern. Av den versionen som är påhittad i mitt huvud vill säga, den romantiska versionen i ljusrosa. Jag vet att semestern inte kommer att bli ljusrosa, mer än kanske stundtals, och det känns okej.

Det ska bli spännande att åka till ett helt nytt ställe, där igen av oss tidigare har varit. Samtidigt känns det så klart skrämmande – nya stränder att visa upp sitt vita fläsk på *hua*. Jag har kollat upp färjetider, campingar och priser. Det är dyrt dit vi ska, med tanke på att budgeten nu är starkt begränsad pga alla oväntade men livsnödvändiga inköp den senaste tiden tror jag att vi har råd att vara borta 9-13 dagar beroende på hur vi lever. Kanske borde investera i ett 100-pack nudlar från ÖoB till familjen? *ler brett*

Jag försöker föreställa mig hur det ser ut dit vi ska, hur naturen ser ut, hur människorna är, vilka sevärdheter som finns (kyrkorna har jag läst in mig på) och om matkulturen skiljer sig så mycket som folk säger.

Funderar på vad jag vill göra – bortsett från att bada då. Den senaste tiden har fotograferandet poppat upp i huvudet titt som tätt, kanske borde jag grotta ner mig i seriöst fotograferande på detta nya ställe? Längtar tillbaka till macro-tiden då jag plåtade allt med galen förstoring, det är väl sisådär en 20 år sedan jag höll på med det. Fast det kräver att jag köper en riktigt bra macroglugg. Typ nästa vecka! Jag har ju förmånen att kunna använda min jobb-fotoutrustning även privat, och jag har en budget för fotorelaterade saker på jobbet. I den budgeten finns det pengar just nu, som jag skulle kunna köpa en ny glugg för. Jag hade bland annat budgeterat för inköp av Nikons nya D500, men nu börjar jag bli tveksam till om det är den kameran jag egentligen vill ha. Så, om jag lyckas skaka fram lite tid kanske jag hinner åka till den lokala fotohandlaren och fixa en macroglugg. Då blir det kanske plåta av på semestern.

I övrigt har jag inga klara tankar och önskemål om semestern.

Det känns inte som att jag behöver så lång ”omställningstid” i år som jag brukar vilja ha. I normala fall jobbar jag verkligen till  kl. 23.59 söndagen innan semestern, och har inte haft varken tid eller möjlighet att ställa in mig på ledighet så jag har behövt nästan en vecka på mig att ”byta hatt”. Det skulle inte funka att packa i all hast på måndag förmiddag för att komma iväg lagom till lunch.  Men som sagt, i år behövs det nog inte så många dagar. Tror jag. Fast jag vet att det kommer att sluta som vanligt, att det är jag som är ansvarig för allt packande av barnens kläder och saker, mat och förbrukningsvaror som kaffe, solspray, vatten, toapapper och schampo.

Jag har faktiskt pratat med barnen om att göra någon form av projekt av denna semester, kanske att skriva en blogg ihop. Fast än så länge är det bara idéer och löst prat, men det vore kul.

Bunkrat upp

Någon gång vid 15-tiden kom maken och undrade om vi skulle grilla. Visst, men vad? Han förslog att han skulle åka och handla grillkött. Okej, och vad tänkte du att vi skulle äta till? Öhum…potatissallad?! svarade han. Jaha, som vanligt fanns det inte en tanke på att jag kanske behövde äta något annat än kött! *mutter mutter* Men jag lät honom åka och gick ut till köket.

Vad kan jag tänkas trolla fram tro? Tittade oinspirerat i kylskåpet. Såg ingenting. Plötsligt kom jag på att jag hade ett vitkålshuvud i skafferiet, vitkålsgratäng kan jag göra!

Började riva vitkålen och kom på att det är så galet tråkigt och slabbigt att hålla på med så det var lika bra att riva hela huvudet på en gång. Det hela slutade med att jag gjorde en vitkålsgratäng – med så mycket Sambal Oelek i att nackhåren reste sig – och två tacogratänger.

Gudars vad skönt, nu har jag lunchmat för hela nästa vecka! *oerhört nöjd*

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.