Höstsöndag

Vaknade denna morgon och kände spontant ”Nej…jag vill inte”. Tycker att söndagen kom lite brutalt och alldeles för fort. Jag har verkligen ingen lust att börja tvätta, baka och laga mat. Så istället för att sätta fart med det som ska göras fastnar jag framför datorn.

Hade en fin dag igår. Barnen sprang Run of Hope till förmån för Barncancerfonden, och attan vad de sprang! Jag blev både stolt och imponerad.

Mötte flera bekanta/vänner under loppet, som egentligen bestod av flera lopp (olika längder bara). På kvällskvisten var den en vän som skickade en bild från loppet med orden ”Kolla! DU är med!” Jaha, då var det någon som hade plåtat ute i skogen när folk (bland annat jag) hejade på brandmännen som valde att kuta 5 km i full utrustning- inkl. rökdykartuber, och som dessutom lagt ut bilderna på sociala medier! Så varsågoda, en väldigt sällsynt bild på mig (i gul jacka):

Gudars vad jobbigt det är att se sig själv på bild sådär, i synnerhet en bild som man inte har någon kontroll över. Men men, det är så jag ser ut.

Efter loppet åkte vi hem allihop och mamma och jag fortsatte sen till goda vänner för att leverera svamp. Min mamma plockar så sjuka mängder svamp att hon måste ge bort en del. Hos vännerna blev vi sittandes i 1½ timme, det kändes som balsam för själen.

När vi kom hem igen kastade jag mig över datorn. Nu har jag kommit till det där stadiet igen att jag smått desperat vill byta bil. Trots att både bilprovningen och märkesverkstan säger att det inte är något fel på min bil blir jag knäpp på det jag upplever när jag kör den. Jag mår inte bra av att ha den där nervösa klumpen i magen hela tiden, och snart är det dessutom vinter och då vill jag verkligen inte känna så. Men herregud vad svårt det är att hitta en bil jag vill ha, som dessutom är i rätt prisklass. Nu tror jag att jag har hittat en, ska se om jag kan åka till bilhallen och titta på den imorgon. Det är inte en modell jag i normala fall skulle ha valt, men den uppfyller nästan alla mina krav. Dock tror maken att jag kommer att tycka att den är för låg. Vi får väl se. *håller tummarna*

Jag har på sista tiden konsekvent undvikit att skriva om vikten, men nu är det väl dags.

Sedan i juli/augusti har jag i princip legat still i vikt, den har rört sig inom en 3-kilosintervall. Nu, efter senaste mensen, valde den dock att ta ett rejält skutt uppåt, typ 5 kilo! 😯 I veckan som gick såg jag dock att den halkade ner 1 kilo per dag under några dagar, för att skutta upp igen igår och idag. Nu ligger jag över ett streck som jag verkligen inte vill ligga över!

Försöker analysera vad jag stoppat i mig för att leta ledtrådar, men jag orkar inte tänka färdigt. Det är som det är, jag vet vad lösningen är (tror jag) och det är att börja ha stenkoll på intaget igen, att sikta på rätt macros (15 kh, 80 protein och 80 fett). Jobbigt!

Att ha koll på intag och samtidigt dra ”middagslasset” hemma tär på mig. Det låter säkert som en skitsak, men jag tycker verkligen att det är tungt. Jag är fullständigt ointresserad av att laga mat! Så därav den tunga sucken över att det är söndag igen, för om jag överhuvudtaget ska ha en chans att lyckas med maten kommande vecka så måste jag verkligen planera den – idag! *suckar tungt* Ska jag dessutom tänka på att få till mina macros blir hjärnan överhettad.

Veckan som gick räddades upp av ägg för min del och av Findus enportionsrätter för barnens del. Men jag kan inte trycka i mig 10 ägg om dagen i längden, det håller inte. Dessutom har jag de senaste två(?) veckorna märkt av hungerskänslor. Jag kommer på mig själv redan vid 10-tiden att fundera på när det är lunch. Går runt och är hungrig helt enkelt. Det känns inte så vanligt.

När vi kommer hem efter dagens förmiddagskonsert i kyrkan ska jag ta tag i kommande veckas mat… Dock mycket motvilligt.

Apropå mat, igår gick kranen i köket sönder. Den levererar enbart varmvatten! Ytterligare en sak att fixa. *suck*

Nej, nu tänker jag kliva in i duschen och njuta en stund!

6 svar på ”Höstsöndag”

 1. Färdig matkasse är inget alternativ? Det blir olika mat för dig och barnen men det blir det kanske ändå tänker jag.

  Och vet du, jag tycker att det var en fin bild!

  1. Nja, jag har kollat på det där med färdig matkasse… Jag kan hitta femtiosju anledningar till varför det inte skulle fungera, bland annat bor vi mitt ute i skogen (det finns inga ”matkasse-affärer” i närheten), vi har tre frysar som är proppfulla med mat, de recept jag har kikat på som följer med matkassarna kräver lust/tid/ork. Så nej, jag kan inte se att det skulle lösa mitt dilemma – jag får se matlagningen som en utmaning helt enkelt. Kanske skulle börja med guldstjärnor, en för varje middag, och när jag har samlat ihop ett gäng får jag ”unna” mig något.

   Fin bild. Ja, det är ju så sjukt svårt att se sig själv på bild, jag ser bara allt negativt. Men tack fina du för att du säger att den är fin!

 2. Håller helt med dig – middagsansvar efter hel jobbsag tar energi! Här har vi löst det med att varje söndag laga 3 rätter samtidigt (varje rätt lagas i ca 12 portioner och delas i 2 omgångar då 1 omgång för oss räcker till middag och 2 lådor) vilket tar ca 1 till 1 1/2 timme varje söndag. I dag blev det kalops, fiskgratäng och Kasslerlåda. Det äts tre dagar denna vecka och tre dagar nästa samt kompletteras med det som lagas nästa söndag. Den av oss som inte lagar mat kör under tiden tvätt och städning. Många tycker vi har ett tråkigt upplägg men jag orkar inte få till vettig mat i veckorna annars. I vilket fall som helst funkar det bra för oss!!!

  1. Åh! Jag blir nästan tårögd när jag läser. Vilken smart idé! ? Den snor jag direkt.

   Känner mig en smula dum i huvudet som faktiskt inte har tänkt på att man kan varva på det där sättet. ? Det tar ju bara två veckor och sen är man i fas.

   Tac tack tack! ?

 3. Bara några enkla middagstips som räcker till många måltider. Idag gjorde jag en salami/brie-paj i långpanna. För 2v sen när jag lagade mat en hel dag gjorde jag en massa folieformar(såna med lock)med kålpudding, gjorde även pulled moose av 4kg i min slow cooker, ugnsstekte några kilo kyckling för att kunna blanda i sallad/paj/gryta. Det går ganska snabbt bara man ger sig fan på det. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.