Nöjd och tillfreds

När jag satt i bilen på väg hem igår var det med en härlig känsla.

Jag var uppfylld av varm glädje inombords. Inte så där sprudlande glad så att man får fnatt, mer en djup glädje som skänker ett inre lugn.

Hur kommer då det sig, så här en regnig ruskdag i slutet av november?

Jo, sent på eftermiddagen hade jag landat ett av de stora avtalen där min spetskompetens sålts i form av konsulttimmar.

Min chef är väl måttligt road av detta, han oroar sig för att jag ska bränna ut mig, eller bli sjuk av detta specialuppdrag. Eller att vår verksamhet ska få f-n ifall något går snett.

Vad han inte ser är att mitt välmående och ego får sig ett rejält uppsving…

Jag vet att jag gör en mängd bra saker på jobbet, i ärlighetens namn så säger folk det i princip dagligen, men det känns lite som vardag. Nu vill jag ha fest, få en energikick. Mina kollegor förstår sig inte på  just detta område där jag nu ska jobba, det är alldeles för tekniskt för att dem. Så jag ser det både som ett erkännande utifrån (någon annan ser min kompetens) och som en form av utveckling. För det kommer att ställa andra krav på mig än ”vardagsjobbet” och det ser jag verkligen fram emot! Dessutom är det ytterst begränsat i tid.

Medan jag sitter där i bilen och myser av glädje slår det mig plötsligt – på torsdag (imorgon alltså) ska jag byta bil! Himmel! Eftersom det var så länge sen, typ 6 veckor, jag var på bilfirman så har jag snudd på förträngt detta. Dessutom lever min magkänsla loppan när det gäller denna affär. Den känns inte helt okej, jag får en känsla av att jag blir lurad en smula. Men idag ska jag alltså tömma bilen, försöka hitta alla viktiga papper, och imorgon bitti får jag väl ta diskussionen på plats på bilfirman. Det skulle inte förvåna mig det minsta om säljaren kommer att stirra på mig som ett frågetecken när jag kommer. Det har hittills inte verkat som att jag är en särskilt viktig kund. Om jag blir riktigt grinig kanske jag skiter i allt och bara går därifrån. Trots att jag vill ha en ny bil….

Men det är först imorgon det, nu gäller det att ta sig igenom den här dagen först. I spöregn! 😥  Jag kommer inte att få jobba som planerat, vi har hastigt kastat in en viktig föreläsning för alla anställda mellan 13-16 som jag verkligen borde närvara på. Det ser inte så snyggt ut om inte hela ledningen är på plats när vi har basunerat ut hur vansinnigt viktigt detta är. Tre timmar som försvinner från urspungsplanen och måste klämmas in någon annanstans. Ja ja, bara att köra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.