Kontemplation deluxe

JA! Äntligen lördag.

Jag har maxat början av dagen rejält. Vaknade vid 4 och smög upp och bryggde kaffe. Sen ägnade jag ett par timmar åt att sitta i soffan, dricka kaffe och uppdatera mitt sociala liv via bloggar, insta och fb. Känner att jag har varit dålig på att ”ha koll” den här veckan eftersom jag har varit fullt upptagen med jobbrelaterade saker.

Lyckades också få iväg våra julkort på tryckning. Jag brukar fixa tryckningen själv, men i år kände jag att det var väldigt bekvämt att skicka iväg dem. Nu är det bara att spänt vänta på resultatet – hoppas verkligen att de blir bra.

Jag har även gjort något jag tänkt göra länge – jag har köpt en locktång! Den vi har funkar inte på barnens hår eftersom den inte blir tillräckligt varm. Men nu så kan vi snart se ut som guldlock allihopa!

Just i år har jag varit så pass ordentlig att jag har skrivit upp ALLA julklappar jag har köpt. Jag lovar att det är den bästa ångestdämparen som finns när funderingar i stil med ”har jag köpt tillräckligt?” kommer farande. Jag verkar konstant känna stress över att jag inte köpt tillräckligt…. Men då kollar jag bara listan och inser att jag i princip är i hamn med julklappsinköpen. Det är väl bara maken och mamma som eventuellt skulle kunna få mer, om jag nu råkar hitta något.

För att verkligen njuta av denna lördag tog jag mig tid och gjorde gröt på mandelmjöl – det är så sjukt gott! Framförallt känns det som att gröten lägger sig som moln i magen. Just mandelmjöl har ett kolhydratsinnehåll som är i överkant för min del, men några gånger om året så unnar jag mig denna comfortfood.

Efter en sån här helvetesvecka poppar tankar om välbefinnande upp. Att ta hand om mig själv, familjen och vårt gemensamma liv. En sak som vi är riktigt dåliga på är att besöka sevärdheter  av typen kulturarv. Typ slott och museum. Jag har en app från Svenskt Kulturarv som jag då och då kollar i. Läser om specialutställningar och drömmer om att åka iväg och uppleva. Men att få rumpan ur tycks vara nära nog omöjligt. Men idag kom ett erbjudande jag inte kunde motstå. En form av rabattkort som ger 50% på alla entréavgifter och oftast rabatt i butiker på utflyktsmålen. De där korten kostar 175 kr st, men just nu kör Svenskt Kulturarv en kampanj där man kan köpa 2 till priset av 1. Jag beställde kort till hela familjen – bra julklapp som SKA användas 2018.

Det är himla skönt med en riktig slapparlördag, jag njuter max av att bara slarva runt. Imorgon blir det dock till att skärpa till sig, då ska barnen vara med och sjunga, spela och lussa i kyrkan. Så idag måste jag få dem båda att prova lucialinnen. Funderar på om jag har glitter liggande i någon låda, eller om jag måste åka och köpa det imorgon bitti. Det kommer att gå åt ett antal meter denna vecka, det är sjukt många lucia-evenemang i år.

Bäst jag går och letar fram lucialinnen innan klockan blir för mycket….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.