Svullen

Jag undrar vad det är som pågår – plötsligt är magen uppsvälld. Känner mig plufsig och gasar snart ihjäl hela familjen. Försöker komma på om jag ätit något ovanligt de senaste dagarna, men kommer inte på något udda. Visst, jag har ätit kyckling i olika ”gryt-röror” och det gör jag inte så ofta, men inte blir man väl uppsvälld av kyckling. Midjemåttet visar + 5 cm och byxlinningen skär in i midjan så pass mycket att jag knäpper upp den när jag sitter ner. Begriper ingenting.

De som har följt bloggen en längre tid vet att jag har ett par älsklingsbyxor – mina svarta stretchjeans. Jag är på ständig jakt på eBay efter nya – likadana. Tror att jag under åren har avverkat 4 par. De senaste har nu nått stadiet att de inte längre lämpar sig att ha på jobbet, de är så slitna mellan låren att de vilken minut som helst kommer att rämna.  Vilket tyvärr innebär att jag måste ha andra byxor på jobbet som jag inte trivs så bra i. Som sagt, jag kollar eBay dagligen i hopp om att just denna modell ska dyka upp, och tro det eller ej – för några veckor sedan, efter månader av dagligt sökande, dök TVÅ par upp under samma dag!  Snabbare än en kobra hugger klickade jag på KÖP- knappen! Okej, båda paren var två storlekar mindre än de jag har idag, men det är storlekar jag har haft i just dessa jeans tidigare. Det är så mycket stretch i dem så ett spann på 3 storlekar fungerar.

Igår kom det första paret. Lätt svettig av upphetsning packade jag upp dem och synade dem. Japp, det var rätt modell! Sen drog jag på mig dem…. Jippie – det gick över mina bastanta vader (det ständiga problemet), men vid låren tog det stopp. Det var med mer än en smula våld jag lyckades få upp dem till höfterna, och svetten tilltog. Men en kraftansträngning värdig Sveriges starkaste kvinna lyckades jag till slut få upp dem över höfterna – och knäppa dem! Att jag sen inte kunde andas och att mittenvalken hängde som en trött bulldeg över linningen är en annan sak. Fan! Men de satt bra över vaderna. Gissar att de kommer att sitta bra om typ 8-10 kilo. Kanske redan när magen inte är så sjukt svullen? Hm, ska bli intressant att se hur nästa par, som är i samma storlek, kommer att passa. Som ett ålskinn?

Från tajta jeans till mitt glassiga magasin! Jag har varit helt besatt av det, så pass att jag i förrgår morse glömde väcka barnen. Nu blev det bara en fördröjning på 20 minuter och barnen led inte av det, men det säger en del om hur fokuserad jag är.  Jag jobbade hemifrån i förrgår eftersom jag skulle följa med 8-åringen till skolläkaren på förmiddagen, och som jag jobbade! Lyckades faktiskt komma så långt att jag kunde skicka ut texterna för granskning till berörda. De får inte se layouten utan jag klipper bara ur texterna och mailar. Så gårdagen gick åt att mailkonversera med mängder av folk som – som vanligt – hade mängder med åsikter. Nu börjar det kännas som att jag med lite tur kan bli klar i mitten av nästa vecka.

Idag blir det troligtvis inget jobbade med magasinet, istället är det ledningsmöte hela förmiddagen, som jag i sanningens namn inte har förberett. Det blir till att skjuta från höften – som vanligt.

Det stora frågan är om det blir tacos ikväll – eller inte?

2 svar på ”Svullen”

    1. Hm, intressant att det finns fler! Kan inte påminna mig att jag tidigare har svullnat upp av just kyckling, men jag har undvikit just kyckling en längre tid. Antar att jag nu kommer att fortsätta göra det för detta var inte alls en trevlig upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.