Högre makt?

Detta med att tro på en högre makt, eller att bön har effekt – jag vet inte vad jag tror om det egentligen.

Men så mycket kan jag säga att jag har önskat, och önskat hett, att det ska ske en förändring på jobbet.

Jag tycker verkligen oerhört mycket om det jag gör just nu, känner att jag är rätt person på rätt plats. Men….

Jag levererar så väldigt mycket mer än vad jag har betalt för. Jag har heller aldrig fått möjligheten att omförhandla min lön när mina arbetsuppgifter upprepade gånger har förändrats. Min chef har hela tiden kommit med undanflykter och jag har i ärlighetens namn inte tagit någon fight. Tänkt att det kommer att rätta till sig vid den årliga löneförhöjningen. Hade höga förhoppningar inför vårens lönesamtal, men det blev pannkaka. Chefen var inställd på att ha ett ”avstämningssamtal”, inte ett LÖNEsamtal. Kändes lite snopet när jag hade förberett mig och satt där med argument utifrån vår lönepolicy.

Ingen har ännu fått veta sin nya lön, men chefen har varit noga med att berätta för mig att ”ingen kommer att få mer än vad vi budgeterat för, dvs 3%”. Det där har fått mig att härskna till. Jag kommer aldrig i livet att nöja mig med några 3%!

I helgen rann min frustration över en smula och jag sa som det var till styrelsens ordförande, dvs min chefs chef. Får jag inte skäligt betalt för det jag gör då slutar jag. Ordföranden muttrade något om chefen och tydliggjorde sedan med stora bokstäver hur viktig jag var för organisationen.

Idag, några dagar senare, meddelar chefen sin avgång. Hör högre makt bön tro?

Det gick inte lång stund innan ordförande ringde mig.

Vi kan väl säga så här, jag funderar inte längre på att sluta. 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.