Trosor

Jag vet inte vad som händer, men just nu pågår något märkligt med mig och trosor…

Nyduschad och fräsch kliver jag på nyårsafton i ett par rena trosor innan jag hoppar i resten av nyårskläderna.

På väg till partajet (okej, middagen) tycker jag plötsligt att det känns ”kallt” nertill framtill. Eftersom jag kör just då kan jag inte köra ner näven för att närmare undersöka den plötsliga kylan.

Glömmer bort det hela tills jag går på toa ett antal timmar senare. Drar ner byxor och trosor och parkerar på porslinstronen. Det finns just inget annat att titta på än ner. Ner i byxorna. Japp, just det – byxorna. Inte underbyxorna.

Tydligen var jag så våldsam när jag klädde på mig att jag slet sönder dem! Framtill är det ett stort hål!

Inte konstigt att det var kallt!

De trasiga trosorna byts vid hemkomsten mitt i natten ut mot ett par andra. Ett par som endast fick sitta tills på morgonen. För självklart lyckades jag dra på mig ett par trosor som var tre storlekar för små. Ingen stretch i världen kunde få de frimärksstora tygbitarna att täcka min bakdel, nej tygbitarna rymde in mellan skinkorna! Och det är ju som alla vet ruskigt obekvämt!

Fick sen ett helt dygn med trosor som satt bra, och invaggades i tron om att nu var det slut på tros-strul.

Icke då!

Igår morse duschade jag innan vi skulle åka iväg och handla. Efter duschen blev det lite bråttom och jag stack in näven i torktumlaren som sedan länge var klar för att fiska fram rena trosor.

Vad fick jag tag på? Trosor? Ja! Rena? O ja! Kalla och fortfarande rejält fuktiga? Det också!

Det var en himla tur att rumpvärmaren fungerade i bilen så att trosorna hann torka innan vi kom till affären. I alla fall på baksidan…

De numera torra trosorna gav mig ytterligare en överraskning idag vid lunchtid. Då upptäckte jag nämligen att de var felsydda! Det där käcka tygmärket med logga på som brukar sitta i navelhöjd vänt utåt hade något klantarsel sytt fast på insidan! Inte nog med det, det sköna frottéfodret i grenen var fastsytt på sidan mot golvet!

Man undrar ju vilka sömmerskor de har i låglöneländerna?!

Tills man inser att man går runt med trosorna ut och in!

?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.