Årets fattigaste månad?

Mitt fb-flöde fylls just nu med artiklar på temat ”Årets fattigaste månad”.

Det får mig att reflektera över min egen ekonomi, inte utifrån att det är just januari utan mer generellt.

I december, när jag insett att det gått en smula överstyr med julklappsinköpen gav jag mig själv ett ”köpstopp”. Sedan dess har jag bokstavligt talat suttit på händerna medan reklam om reor har passerat förbi. Jag vill så sjukt gärna handla.

Har lyckats över förväntan och känner mig nöjd med mitt beslut. Inser att många inköp är impulshandlingar – de skänker tillfredsställelse bara för stunden. Rent krass behöver jag inte det jag köper utan det är bara någon form av utfyllnad.

Har hållit mig till min köpstopp-plan fram tills denna vecka. Först var det ett besök på Netto med mamma, det kostade 2500 kr.  Nu var det inte bara mat utan en hel del annat som inhandlades, och eftersom jag vet att mammas pension är ruskigt mager väljer jag alltid att betala när hon är med. Nästa grej var ett besök på ICA igår, det slutade på en tusenlapp. I princip inget onödigt, förutom tulpaner för 80 kr, slank ner i korgen. Inser att alla fröer jag köper och bakar ”bröd” av är dyrt. Riktigt dyrt!

Min hjärna blir en smula knäpp när jag först säger NEJ till alla inköp och sen smäller iväg 3500 kr i livsmedelsaffärer. Måste få till lite nyanser i tänkandet, för mat måste inhandlas. I alla fall en del mat, för tjena vad mat vi har i våra frysar – där skulle behöva rensas. Tror vi skulle kunna leva på det som finns i frysarna i säkert en månad och bara komplettera med mejeriprodukter och frukt (till barnen och mamma).  Men det blir en annan gång.

Idag är det lördag, och åter igen en ”åka-iväg-dag”. Vänner ska besökas. Lusten är (som vanligt) lika med noll. *suckar tungt* Men jag har i alla fall bakat kladdkaka med hallonpannacotta som vi ska ta med oss.  Funderar en del över mitt (nästan) alltid lika stora motstånd när det gäller att ”åka iväg”. Jag vet så väl att jag efteråt känner jag mig ganska nöjd. Men startsträckan…. Den är sjukt jobbig. Just idag ska vi besöka vänner som jag tycker om, så jag borde verkligen se fram emot detta, men nej. Nåja, det är bara att bita ihop och sätta på värmaren i bilen och bara göra. Jag har till och med nu på morgonen kommit ihåg att packa ner barnens badkläder – för det ska tydligen badas idag!

Det blir nog en bra dag.

3 svar på ”Årets fattigaste månad?”

    1. Vad komiskt! Jag har tittat på just det receptet senaste veckan, och grävt i katakomberna efter pofiber – som jag vet ska finnas. Någonstans.

      Stort tack för tipset, nu kanske det blir av att jag gör det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.