Det ligger i Guds händer…

Det här är en jobbvecka som går med väldig fart måste jag säga! Det är redan fredag idag.

Både måndag och tisdag hade jag 11-åringen med mig på jobbet. Under måndagen så satt hon med en dator i knät i princip hela dagen och spelade, men på tisdagen jobbade hon hårt och hjälpte mig, bland annat som fotoassistent. Det kändes tomt att åka till jobbet själv i onsdags när barnen började skolan.

Häromdagen kom jag i samtal med en person genom jobbet. Vi pratade om ditt och datt och när jag ställde en fråga om framtiden fick jag följande svar:

– Det bestämmer Gud.

Vi fortsatte vårt samtal och flera gånger kom svar i stil med ”Det ligger i Guds händer” och ” Om Gud så vill”. Oavsett om vi pratade om vädret, middagsmaten eller personens barn!

Jag blev helt ställd i ärlighetens namn. Ställd och fascinerad.  Det här är en person som jag uppfattar som stark och självständig, inget mähä. Men hur i hela friden kan ”Gud” få bestämma allt? Hur kan man överlåta åt Gud att bestämma allt?

Ja, jag har funderat en hel del på detta. Tänker att det kanske är skönt att överlåta allt på Gud, då behöver man själv inte ta något ansvar. Erkänner dock villigt att det säkerligen är en förenkling att tänka så, men jösses vilken stark tro man måste ha – imponerande.

Själv kan jag inte sätta mig in i att överlåta mitt liv och mina beslut till någon ”Gud”, jag är alldeles för egoistisk, kontrollerande och maktgalen – tror jag.

Jag tror på en högre makt, som jag inte kan definiera.

Ja, detta har satt griller i huvudet på mig, intressanta tankegångar att irra runt i må jag säga. Att ifrågasätta vad jag själv ”tror” på.

Från Gud till mer vardagliga saker – vikt!

Äntligen har vågen (som jag efter ett batteribyte fick att prata med telefonen) visat trevliga siffror. Sedan dagarna runt nyår har jag tappat nästan 4 kilo – najs! Skönt när det går neråt, nu får vi se hur länge det håller i sig, för jag har inte orkat ha stenkoll på mina macros utan detta har skett av ”sig själv”. Tror att rutinerna med jobb har bidragit stort.

Nu ska jag ställa mig och steka frukostäggen, gäller att ladda ordentligt för idag har jag en fullsmockad dag som dessutom pågår till 17:00.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.