Inte riktigt som planerat

I fredags morse berättade jag för barnen att jag skulle undervisa mellan 15-16:30 samma dag, vilket betydde att jag hämtade kl. 17:00 på fritids. Jag hämtar alltid kl. 17.

Runt kl. 14:00 ringer 8-åringen från fritids och frågar när jag kommer. Klockan fem, svarar jag. Kan du komma tidigare mamma? Kan du komma halv fem, för jag mår inte bra, jag har ont i halsen.

Jag lyckades komprimera undervisningen så att den var klar några minuter över fyra, kastade mig i bilen och åkte till fritids. Där fann jag 8-åringen liggandes i en kuddhög, med 39,8 i feber och en igensatt hals.

Väl hemma kikade jag i halsen med såg inga tecken på halsfluss, bara väldigt svullna mandlar. Gav febernedsättande och bäddade ner sjuklingen i soffan.

Vi tillbringade en väldigt ryckig natt i soffan. Febern ville inte gå ner och det halsonda verkade inte ge sig. Tack och lov gick vatten ner, men inget annat. Inte ens glass!

Halv sex på morgonen tog jag en ny titt i halsen – halsflussen hade anlänt! Det var bara att ringa sjukvårdsupplysningen och meddela att vi tänkte åka in till akuten. Vid 8-rycket var vi på plats och efter någon timmes väntan fick vi komma in, efter 30 sekunder hade vi fått ett recept på antibiotika. Sen var det bara att åka till apoteket och hämta medicin för att slutligen kunna åka hemåt.

Det var den lördagen det! En lördag i halsflussens tecken.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.